­

Charme Gastenkamers te Crupet, bijna de Ardennen.

La Maison du Meunier is een B&B gelegen in Crupet, aan de poort van de Ardennen, de Condroz, in de provincie Namen. Het huis biedt 3 charme gastenkamers met ontbijt aan. Elke kamer is stijlvol ingericht en weerspiegelt de harmonie en charme van het huis.

Wij zijn Luc et Aline  en ontvangen jullie met veel plezier en in jullie eigen taal, in ons herenhuis van 1866, La Maison du Meunier . Wij hebben onze charme gastenkamers in 2012 geopend. Sindsdien hebben wij reeds vele tevreden gasten, die naar rust en ontspanning op zoek waren, mogen ontvangen.
Sinds 2018, hebben wij het label Wallonie Destination Qualité bekomen. Het gaat om een kwaliteitslabel uitgereikt door de Waalse overheid en is een officiële erkenning van onze toewijding tov de geleverde kwaliteit. Wij maken nu officieel deel uit van het netwerk van gelabelliseerde logies !

 

wallonie logo qualite

 

maison-et-jardin-small

 

Crupet, één van de mooiste dorpen van Wallonië!

Sinds 1996, werd Crupet erkend als één van de mooiste dorpen van Wallonië. Het charmante dorpje dat tegen de flank van een nauwe, beboste vallei is aangebouwd, telt nog heel wat goed bewaarde 17de-, 18de- en 19de-eeuwse huizen en boerderijtjes van zand- en witte kalksteen. La Maison du meunier maakt deel uit van deze oude charmewoningen. Onze gastenkamers bevinden zich in het centrum van het dorp, naast de kerk van St-Martinus (12de eeuw) met de lindeboom (beschermd erfgoed). Crupet bezit architecturale schatten zoals een slottoren uit de 12de eeuw of oude molens. De namaakgrot, gewijd aan St. Antonius en de pittoreske straatjes maken van dit mooie dorp een ideale plaats voor iedereen die op zoek zijn naar rust, ontspanning en natuur. De omgeving leent er zich ook toe, om op verkenning te gaan en originele wandelingen te maken.

La Maison du Meunier, de perfecte uitvalbasis om de mooie streek van de Condroz, de poort van de Ardennen, te verkennen.

La Maison du Meunier, is de ideale plek om tot rust te komen in de omliggende natuur maar biedt eveneens de mogelijkheid om zowel Namen als Dinant te bezoeken. Deze steden bevinden zich op minder dan 20 minuten van de B&B. De streek bezit enorm veel troeven en deze kunnen zowel in gezinsverband of met zijn tweetjes ontdekt worden:

  • Citadellen en kastelen
  • Musea
  • Natuurreservaten
  • Grotten
  • Wandelingen met de fiets of te voet
  • Parken
  • Allerlei andere sportactiviteiten

De streek telt vele restaurants, gaande van gezellige familierestaurants tot gastronomische restaurants. Op slechts 12min van de B&B is er zelf een 2 sterren restaurant. Op gastronomisch vlak, zijn er de culinaire specialiteiten zoals « les petits gris », de vele bierbrouwerijen en enkele wijngaarden.

Zin gekregen om deze prachtige streek te ontdekken ? Neem gerust contact op !

  

Rue Haute 15, 5332 Crupet - België
bouton-contact-nl-1

Rue Haute 15, 5332 Crupet - België - Tel : +32 (0) 471 56 59 58

 

­