La Maison du Meunier

Charme Gastenkamers te Crupet, nog net niet de Ardennen.

La Maison du Meunier is een B&B gelegen in Crupet, aan de poort van de Ardennen, de Condroz, in de provincie Namen. Het huis biedt 3 charme gastenkamers met ontbijt aan. Elke kamer is stijlvol ingericht en weerspiegelt de harmonie en charme van het huis.

Wij zijn Luc et Aline en ontvangen jullie met veel plezier en in jullie eigen taal, in ons herenhuis van 1866, La Maison du Meunier . Wij hebben onze charme gastenkamers in 2012 geopend. Sindsdien hebben wij reeds vele tevreden gasten, die naar rust en ontspanning op zoek waren, mogen ontvangen.

Sinds 2018, hebben wij het label Wallonie Destination Qualité bekomen. Het gaat om een kwaliteitslabel uitgereikt door de Waalse overheid en is een officiële erkenning van onze toewijding tov de geleverde kwaliteit. Wij maken nu officieel deel uit van het netwerk van gelabelliseerde logies !

Crupet, één van de mooiste dorpen van Wallonië.

Sinds 1996, werd Crupet erkend als één van de mooiste dorpen van Wallonië. Het charmante dorpje dat tegen de flank van een nauwe, beboste vallei is aangebouwd, telt nog heel wat goed bewaarde 17de-, 18de- en 19de-eeuwse huizen en boerderijtjes van zand- en witte kalksteen. La Maison du meunier maakt deel uit van deze oude charmewoningen. Onze gastenkamers bevinden zich in het centrum van het dorp, naast de kerk van St. Martinus (12de eeuw) met de lindeboom (beschermd erfgoed). Crupet bezit architecturale schatten zoals een slottoren uit de 12de eeuw,of oude molens. De namaakgrot, gewijd aan St. Antonius en de pittoreske straatjes maken van dit mooie dorp een ideale plaats voor iedereen die op zoek zijn naar rust, ontspanning en natuur. Ook leent de omgeving er zich toe, om op verkenning te gaan en originele wandelingen te maken.

La Maison du Meunier, de perfecte uitvalbasis om de mooie streek van de Condroz, de poort van de Ardennen, te verkennen .

La Maison du Meunier, is de ideale plek om tot rust te komen in de omliggende natuur maar biedt eveneens de mogelijkheid om zowel Namen als Dinant te bezoeken. Deze steden bevinden zich op minder dan 20 minuten van de B&B. De streek bezit enorm veel troeven en deze kunnen zowel in gezinsverband of met zijn tweetjes ontdekt worden:

 • Citadellen en kastelen
 • Musea
 • Natuurreservate
 • Grotten
 • Wandelingen met de fiets of te voet
 • Parken
 • Allerlei andere sportactiviteiten

De streek telt vele restaurants, gaande van gezellige familierestaurants tot gastronomische restaurants. Op slechts 12min van de B&B is er zelf een 2 sterren restaurant. Op gastronomisch vlak, zijn er de culinaire specialiteiten zoals de « des petits gris », de vele bierbrouwerijen en enkele wijngaarden.

Zin gekregen om deze prachtige streek te ontdekken ? Neem gerust CONTACTop !

Wie zijn wij ?

Wij zijn Luc en Aline et hebben 2 jonge kinderen, Theo en Harold. Luc is afkomstig van het zuiden van Brussel en ikzelf kom uit Vlaams-Brabant.
Sinds onze kindertijd, zijn we gewoon geweest om , dankzij vele buitenlandse reizen, andere, verschillende culturen, talen , gewoontes en tradities te leren kennen.
Maar het is voornamelijk bij het maken van binnenlandse tripjes, waar wij hoofdzakelijk in gastenkamers logeerden, dat wij stilaan het idee kregen om op een dag onze eigen B&B uit te baten.
Wat begon met een nogal waanzinnige droom, kreeg stilaan vorm en hoe meer we erover nadachten, des te meer we in onze droom begonnen te geloven !

Hoe kom je in godsnaam terecht in Crupet? 

Het is uiteindelijk in 2012, door een samenloop van omstandigheden, dat we La maison du meunier te Crupet ontdekten. Een dorpje waar we nog nooit over gehoord hadden. Wij vielen onmiddellijk onder de charme van dit mooie dorpje maar wisten niet of een leven op het platteland aan ons besteed was . Eenmaal wij La Maison du Meunier hadden gezien was het plaatje compleet !
Het leek allemaal absurd, maar na enkele weken denkwerk, besloten we het roer om te gooien en ervoor te gaan. Het avontuur kon beginnen.
Intussen leven en werken we reeds 7 jaar in onze nieuwe streek en kunnen we met zekerheid zeggen dat wij een fantastische keuze hebben gemaakt.

Onze ambitie is om jullie in de allerbeste omstandigheden, en in jullie eigen taal ( Nl, FR, EN) te onthalen en ervoor te zorgen dat jullie een onvergetelijk tijd in La maison du Meunier doorbrengen.
Wij kijken ernaar uit jullie binnenkort te mogen verwelkomen !

Aline & Luc

Getuigenissen …

 • “Héél mooie B&B in één van de mooiste dorpen van België. Perfecte plek om er tijdens een (lang) weekend volledig uit te zijn. De familiekamer is ideaal voor een familie samengesteld uit 4 personen (2 aparte kamers met badkamer, comfortabel beddengoed). Het ontbijt is top. En zoals mijn dochter zou zeggen, gaat het zelfs om een vorstelijk ontbijt; vers fruit, lokale producten, huisgemaakte yoghurt,… Spijtig genoeg hebben we nog niet van het zwembad kunnen genieten…maar ze lijkt ons zeer aangenaam. De locatie is eveneens zeer aangenaam: midden in het centrum van het dorp Crupet met enkele leuke restaurants. Er vertrekken ook verschillende wandelingen vanaf de gastenkamer. Nogmaals dank aan Aline en Luc voor hun warm onthaal ! We komen terug !”

  Chantale H.
 • “Een warm onthaal, een karaktervolle plek, ingericht met oog voor elk detail, zeer gezellige kamers, kwaliteitsvolle beddengoed, een heerlijk ontbijt met streekgebonden producten… maken van La Maison du Meunier, de perfecte plek voor geliefden of voor een gezinsweekend …Dank voor deze gezellige momenten. “

  Pierre D.
 • “Wij hebben samen met vrienden hier een weekend doorgebracht. Het was de tweede maal dat hij wij hier terugkwamen. Het onthaal van luc en Aline (de eigenaars) is warm en zeer attentvol. De omgeving is nog steeds even mooi en de streek is ideaal om grote wandelingen te maken alsook om gastronomische ontdekkingen te doen. Een aanrader !”

  Philippe D.

  Labels en Partners

  La Maison du Meunier
  Rue Haute 15,
  5332 Crupet - België
  Tél : +32 (0) 471 56 59 58

  info@maisondumeunier.be
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontdekkingen en actualiteiten
  * indicates required
  Language

  ©La Maison du Meunier 2019 - Webmaster: Digitaline