Charme Gastenkamers te Crupet, haar verhaal, haar portret.

  Het huis werd in 1866 gebouwd door de molenaar Henri Purnode. Zij waren de eigenaars van belangrijke watermolens aan de rand van Crupet. La Maison du Meunier ligt in het hart van het dorp Crupet, één van de mooiste dorpen van Wallonië. Onze B&B bevindt zich in het historisch centrum van het dorp, nabij de St-Martinus kerk en de grot, gewijd aan St. Antonius. De restaurants bevinden zich allen op loopafstand van de gastenkamers.

  In onze B&B bevinden de gastenkamers zich op het eerste verdiep van de woning. Op het gelijkvloers is er het salon met de eetzaal waar het ontbijt opgediend wordt. In tegenstelling tot vakantiewoningen , hebben we geen keuken ter beschikking van de gasten . De sfeer van la Maison du meunier is gemoedelijk en rustgevend. U zal er zich goed voelen zowel in de zomer als in de winter bij het haardvuur.

  We zetten met plezier het volgende ter beschikking van de gasten :

  • Privé Parking
  • Tuin
  • Verwarmd zwembad tijdens het hoogseizoen (juni tot begin september)
  • Terras
  • Ligstoelen
  • Petanquebaan
  • Garage voor fietsen of moto’s

  Wij zijn dierenliefhebbers maar hebben beslist om geen dieren te aanvaarden. Roken is enkel buiten toegestaan.

  Een B&B, staat gelijk aan een kamer met een heerlijk ontbijt !

  La Maison du Meunier , is een Bed & Breakfast , wat letterlijk betekent een bed en een ontbijt. In de prijs van de kamer is een stevig ontbijt inbegrepen. Het gevarieerd ontbijt wordt klaar gemaakt met heerlijke en lokale producten. Wij hechten veel belang aan de kwaliteit van de geserveerde ingrediënten. Daarom verkiezen wij bio, lokaal en liefst zoveel mogelijk huisgemaakt !

  Wij stellen volgende producten voor ; verscheidene soorten brood, pistolets, koffiekoeken, huisgemaakte yoghurt, huisgemaakte confituur , lokale honing, verschillende kazen, vleeswaren, eieren, koffie en 6 soorten thee, vers geperst fruitsap en vers fruit.

  Uiteraard kunnen wij bij bepaalde allergieën de ingrediënten aanpassen. Dit dient wel op voorhand meegedeeld te worden.

  Graag advies rond bepaalde activiteiten of bezienswaardigheden in de buurt ?

  Het is met veel plezier dat wij de nodige informatie verschaffen tov de regionale activiteiten en bezienswaardigheden. Wij verstrekken info omtrent de evenementen die in onze streek doorgaan en kunnen eventueel, indien u het wenst, boekingen voor u doen . Wij adviseren u eveneens inzake restaurants. Bent u meer sportief aangelegd, dan kunnen wij u mooie wandelingen die u vanaf de B&B kan doen aanraden . Wij hebben tevens wandelkaarten die wij graag ter beschikking van onze gasten stellen. Wenst u liever gewoon te genieten van de rustgevende omgeving of wenst u gewoon rustig bij het zwembad te liggen, het kan allemaal !.

  Zin gekregen om deze prachtige streek te ontdekken ? Neem gerust CONTACT op !

  La Maison du Meunier
  Rue Haute 15,
  5332 Crupet - België
  Tél : +32 (0) 471 56 59 58

  info@maisondumeunier.be
  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontdekkingen en actualiteiten
  * indicates required
  Language

  ©La Maison du Meunier 2019 - Webmaster: Digitaline