Voor uw welzijn, een stevige winterwandeling in Crupet!

Temps de lecture/ Leestijd: 3 min.

Wie mij kent weet hoe belangrijk het is voor mij om wat frisse lucht op te snuiven en in contact te komen met de natuur.
Zo maak ik mijn hoofd leeg en geniet ik van een ontspannen moment alleen. De me time die ik regelmatig nodig heb om te functioneren.
Dus probeer ik af en toe een uurtje van mijn dag te wandelen. Om de tijd te beperken vertrek ik vanuit La Maison du Meunier. Sommige weken lukt het me makkelijker dan andere. Helaas heb ik als zelfstandige de neiging om me schuldig te voelen als ik een pauze neem en zodra de werkdruk toeneemt, verwijder ik die.
Maar volgens de specialisten is het precies het tegenovergestelde dat ik zou moeten doen 😉

Een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Kortom, dit alles om te zeggen, dat ik een paar weken geleden op een mooie winterdag aan de pauze om een winterwandeling te doen, niet heb kunnen weerstaan!
Ik trok mijn wandelschoenen aan, mijn grote jas, mijn sjaal en ik ging een mooie wandeling maken, in de vorm van een lus, van ongeveer 1 uur.
Het is een wandeling die ik nog niet heb toegelicht op mijn blog, dus deel ik dit met veel plezier in de vorm van een korte video.
Ik hoop dat jullie na het zien van deze, zin zullen hebben deze wandeling te (her)ontdekken.

Parcours van de winterwandeling.

Hieronder een overzicht van de afgelegde route. Ik heb deze achteraf opgesteld en daarom is het niet erg accuraat. Ik twijfel ook aan het aantal kilometers. Ik denk dat we dichter bij de 5km zijn. Maar als u meer details wilt, aarzel dan niet om het mij te vragen.

parcours van de winterwandeling in Cruupet

De wandeling begint via de GR naast La Maison du Meunier. In het begin is de helling vrij steil en kan deze bij nat weer glad zijn.

Na het plateau loopt het pad naar beneden en neem je een weg aan de rechterkant. Deze weg was in het verleden ontoegankelijk. Hij is onlangs opgeruimd, dus is het een goed moment om hem te ontdekken.
Deze weg volgt een afgrond en komt uit op de weg die van Crupet naar Durnal leidt.

pad naar de weg van Crupet naar Durnal
in het bos tijdens de winterwandeling

Ik verkoos om verder te gaan via het bos aan de overkant van de weg, die naar de wijk van les Loges leidt.
In bijna het hele bosgebied moet je klimmen. Dus het is nogal moeilijk, vooral als het de vorige dagen regende. Er zijn erg modderige en gladde plekken.

kapel aan de ingang van het bos
in het bos van les loges

Eenmaal uit het bos, komen we op de straat van les loges. Daar kunnen we eindelijk bijkomen, want de weg gaat alleen nog maar naar beneden. De daling is ook vrij steil.
Dan gaan we richting de kerk, die in het centrum van het dorp ligt en hier zijn we weer terug bij het beginpunt.

de kerk van crupet op het einde van de winterwandeling

Ik hoop dat jullie zoals ik van deze winterwandeling zullen kunnen genieten tijdens een weekendje of een dagje in Crupet, met of zonder uw gezin.

Aarzel niet om contact met mij op te nemen als de routebeschrijving niet duidelijk genoeg lijkt of als u meer informatie nodig heeft. Ik geef met veel plezier bijkomende informatie.

Andere mogelijke activiteiten in de streek;

  • 3 wandelingen van minder dan 5 km
  • Veel andere langere wandelingen (kaart beschikbaar bij het toeristisch bureau)
  • Het educatieve bos van Courrière (7 km)
  • Le Chemin de Fer du Bocq (7km)
  • Bezoek aan de brouwerij Bocq in Purnode (10km)
  • De ruïnes van Poilvache in Yvoir (13km)

Wilt u andere ideeën voor escapades ontdekken? Schrijf je nu in op mijn nieuwsbrief! Bedankt en tot ziens voor nieuwe avonturen!

Partagez sur:

La Maison du Meunier
Rue Haute 15,
5332 Crupet - België
Tél : +32 (0) 471 56 59 58

info@maisondumeunier.be
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontdekkingen en actualiteiten
* indicates required
Language

©La Maison du Meunier 2019 - Webmaster: Digitaline